Покана

В самото навечерие на Четиридесетдневното постно пътешествие Църногорската света обител с особена радост приканва: 

В неделя (10.03.2019 г.) след обяд от 15.30 часа 


 

на отслужването на утвърдената от православната традиция за Неделя сиропустна Умилителна вечерня с взаимно опрощаване и коленопреклонни молитви за прощаване на прегрешенията и добра сила за предстоящото телесно, но и духовно въздържание по време на Великия пост.  

Добре дошъл е всеки, който иска да присъства на това умилително събитие и на братската трапеза за заговяването след това. 
От името на братството:

архимандрит Никанор - игумен 

 

За района
За района
Празнични богослужения в Радомирско Празнични богослужения в Радомирско

Празнични богослужения имаше в някои радомирски села за Голяма Богородица. С благословението на игумена на Църногорската света обител архимандрит Никанор и по покана на архиерейския наместник на Радомирска духовна околия протойерей Александър Стоев гостуващият в манастира йеромонах Максим отслужи молебен и водосвет в селата Кленовик, Прибой, Поцърненци и Старо село.

...прочети повече
Вечерня с Богородичен молебен канон в Леворечкия манастир Вечерня с Богородичен молебен канон в Леворечкия манастир

В навечерието на големия Богородичен празник Успение Богородично с благословението на игумена на Църногорската света обител на 13 август 2019 г. в Леворечкия манастир "Св. 40 мъченици" беше извършена вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица. 

...прочети повече
Вечерня в Горноврабчанския манастир Вечерня в Горноврабчанския манастир

С благословението на игумена на Църногорската света обител архимандрит Никанор на 11 август в Горноврабчанския манастир "Свето Възнесение Господне"   беше отслужена  вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица.

...прочети повече