Вечерня с Богородичен молебен канон в Леворечкия манастир

В навечерието на големия Богородичен празник Успение Богородично с благословението на игумена на Църногорската света обител на 13 август 2019 г. в Леворечкия манастир "Св. 40 мъченици" беше извършена вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица. 


 

Богослужението оглави архимандрит Никанор. На клира бяха населниците на манастирите в Лева река и Горна Врабча и послушници от Църногорската света обител.
Малкият манастирски храм беше преизпълнен с народ. Миряни от село Лева река дойдоха специално за богослужението, заедно с внуците си. 

В своята проповед след молитвените последования архимандрит Никанор припомни събитията, свързани с празника на успението на Божията майка и благопожела духовно въздигане на Леворечкия манастир и чести срещи с миряните в него. 
be">

За всички присъстващи беше дадена братска трапеза, подготвена от майката на послушника Христо Мариета и близките на манастира производители на горски плодове Бойко и неговият баща. 
Повече снимки - ТУК. 
За района
За района
ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от празника в Жаблянската св.обител за празника Отсичане главата на св.Йоан Кръстител.

...прочети повече
ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от храмовия празник на Леворечкия манастир.

...прочети повече
Архиерейска св. Литургия в Леворечкия манастир Архиерейска св. Литургия в Леворечкия манастир

На   7 март  2021 г - Неделя Месопустна  и Неделя на Страшния съд  в Леворечкия манастир  "Св. 40 мъченици Севастийски", община Трън,  с архиерейска литургия беше отбелязан храмовият празник. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит богослужението бе възглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.  

Светите 40 Севастийски мъченици се почитат от Църквата на 9 март, но поради утвърдена традиция на този ден епископ Поликарп  винаги да  служи  архиерейска литургия на храмов празник в Сапарева баня, в манастира трънското село Лева река празникът беше в неделния ден.

...прочети повече