Ученици на гости в манастира

Ежедневно Църногорската света обител се радва на интерес от страна на голям брой поклонници. Обикновено идват възрастни, млади семейства с малки деца, компании, тръгнали на разходка. През седмицата организирано идват главно представители на третата възраст. Но на 26 юни 2019 г. манастирският двор беше изпълнен с деца  - 117 седмокласници от 20-то училище "Тодор Минков" в София в свободен от училище ден посетиха Църногорската света обител.

 

Те бяха посрещнати от игумена архимандрит Никанор и от иподякон Петър. След като побеседваха с тях,  учениците разгледаха манастира, качиха се на камбанарията при камбаните и в малкия параклис "Св. Преображение Господне" на четвъртия етаж на кулата.

 

Децата бяха почерпени с току-що направено биволско сирене.

 

Тези от тях, които проявиха интерес, получиха като подарък най-новия брой на списанието "Християнче", издавано от доста години от писателя Константин Еленков. Този брой е посветен на манастирите в област Перник, които са в процес на възстановяване и беше идаден с благословението на игумена архимандрит Никанор и финансова подкрепа от манастира. 

За района
За района
В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР БЕ ПОЧЕТЕНА ПАМЕТТА НА СВ.ЙОАН ПРЕДТЕЧА В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР БЕ ПОЧЕТЕНА ПАМЕТТА НА СВ.ЙОАН ПРЕДТЕЧА

 

Празникът бе уважен от кмета на Земен г-н Михаил Златанов, който прочете молитвата "Отче наш" по време на светата литургия.
...прочети повече
ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от празника в Жаблянската св.обител за празника Отсичане главата на св.Йоан Кръстител.

...прочети повече
ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от храмовия празник на Леворечкия манастир.

...прочети повече