Архимандрит Никанор за коронавируса и паниката

Страхът е много по-голяма болест от заразата, която се вихри в момента в света. Това заяви в интервю на Албена Борисова игуменът на Църногорската света обител архимандрит Никанор. 

Необходимо е  всеки един от нас да си припомни  най-важните неща - да спрем с дребнотемието, заяжданията,  негативизма на злободневието. Защото в светлината ние съзираме истинското значение на живота. Човек, който е с позитевна нагласа, който е с Бога и хората, много лесно ще премине през тази опасност  и ще я понесе.  
Сега е времето на Великия пост.  А той не е диета. Постът е време за преоценка, помирение и борба с лошите ни привички., казва игуменът на Църногорския манастир. 
Той предупреждава, че за хората не е полезно да се поддават на модерни конспирации, които ги хвърлят в смут, защото страхът може да доведе до страшни неща.  

Бог няма да позволи да ни се случи нещо лошо, категоричен е архим. Никанор. 
Цялото интервю може да се прочете ТУК.  

 

За района
За района
В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР БЕ ПОЧЕТЕНА ПАМЕТТА НА СВ.ЙОАН ПРЕДТЕЧА В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР БЕ ПОЧЕТЕНА ПАМЕТТА НА СВ.ЙОАН ПРЕДТЕЧА

 

Празникът бе уважен от кмета на Земен г-н Михаил Златанов, който прочете молитвата "Отче наш" по време на светата литургия.
...прочети повече
ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК В ЖАБЛЯНСКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от празника в Жаблянската св.обител за празника Отсичане главата на св.Йоан Кръстител.

...прочети повече
ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР ПРАЗНИК НА ЛЕВОРЕЧКИЯ МАНАСТИР

Фоторепортаж от храмовия празник на Леворечкия манастир.

...прочети повече